Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV. Tentativa uriasa de fraudare a votului

urna mobila

Primul tur al alegerilor prezidentiale are o miza mai mare decat ar parea la prima vedere, prin urmare si metodele prin care se incearca o influentare masiva a intentiei de vot sunt mai sofisticate.

Surse politice sustin pentru stiripesurse.ro ca la nivelul intregii tari se anunta o practica extrem de interesanta. Mii si poate chiar sute de mii de alegatori inscrisi in listele electorale permanente au solicitat pana la aceasta ora in scris la birourile sectiilor de votare urna mobila pentru votul de duminca.

Pentru a va da seama de proportiile operatiunii, va spunem ca doar la nivelul judetului Olt, de exemplu, 10% din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente au facut astfel de solicitari in scris catre birourile sectiilor de votare.

In acest caz este evident faptul ca operatiunea nu a fost gandita de azi pe maine deoarece potrivit ordonantei de urgenta care reglementeaza organizarea alegerilor prezidentiale din 2014 regimul urnelor mobile a fost drastic reglementat. Urna mobila este doar pentru alegatorii netransportabili, lucru care paote fi dovedit doar prin acte medicale.

In acest caz este demn de semnalat cazul unor localitati din judetul mai sus mentionat din 900 de alegatori - 100 au solicitat urna mobila pentru vot

Dreja s-au semnalat la mai multe BEJ-uri intampineri depuse impotriva acestei practici.

Din informatiile de pana acum, solicitarile pentru urne mobile de la acest tur de scrutin depaseste cu mult numarul unor astfel de solicitari facute la alegerile anterioare fie ele prezidentiale, locale sau parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.