Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor de febră galbenă continuă să crească în Brazilia

vaccin

Numărul cazurilor de febră galbenă este în creștere în Brazilia, Ministerul Sănătății raportând 253 de cazuri confirmate la nivelul țării, informează Xinhua, conform Agerpres.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la centrul 'Salud de la Mujer' al spitalului Dexeus din Barcelona, Brown a declarat că s-a obișnuit deja cu apelativul "bebeluș-eprubetă", fiind primul copil din lume conceput prin această metodă.

Citește și: Louise Brown, prima persoană concepută în eprubetă, susține congelarea ovulelor

Potrivit ministerului citat, până în prezent, autoritățile au primit relatări despre 1.246 de cazuri suspecte. Dintre acestea, în plus față de cele 253 de cazuri confirmate, 108 au fost eliminate, iar restul sunt în curs de confirmare. Numărul deceselor confirmate din cauza febrei galbene a ajuns la 88.

Numărul cazurilor confirmate de boală a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni. Potrivit autorităților, statul sud-estic Minas Gerais este cel mai grav afectat de maladie, cu 216 de cazuri confirmate și 76 de decese.

Cazuri suspecte au fost înregistrate și în alte zone, cum ar fi Espirito Santo, Sao Paulo, Tocantins, Bahia și Rio Grande do Norte.

Focarul este extrem de îngrijorător dată fiind apropierea vacanței Carnavalului, cu ocazia căreia mulți brazilieni vor călători pe teritoriul țării, fie pentru a se îndrepta spre locațiile principale ale sărbătorii, fie pentru a scăpa de atmosfera Carnavalului, călătorind spre zonele rurale.

La începutul lunii februarie, Ministerul Sănătății a lansat o campanie de vaccinare, solicitând cetățenilor care intenționau să călătorească în zonele afectate să se vaccineze cât mai curând posibil, în condițiile în care vaccinul febrei galbene are nevoie de 10 zile pentru a fi eficace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.