Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cererilor pentru alocaţii de şomaj a explodat în SUA

Linkedin
somaj

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj a crescut cel mai mult din octombrie, iar tendinţa de bază indică o înăsprire a pieţei forţei de muncă, transmit DPA şi Reuters.

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj a crescut cu 21.000, la 211.000, în săptămâna ce s-a încheiat în 4 martie. Este cea mai mare creştere din octombrie, iar numărul de cereri este la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, potrivit Agerpres.

Analiştii se aşteptau ca numărul americanilor care au depus săptămâna trecută cereri pentru alocaţii de şomaj să se situeze la 195.000.

"Nu este clar dacă creşterea de săptămâna trecută indică o schimbare a tendinţei. Ne aşteptăm ca cererea de angajaţi să se atenueze, din cauza efectelor politicii monetare restrictive, care se extind în economie, dar, deocamdată, concedierile rămân la un nivel scăzut şi creşterea numărului de locuri de muncă este solidă", a apreciat Rubeela Farooqi, economist şef la High Frequency Economics în New York.

Cererile de ajutor şomaj sunt sub 200.000 pentru a şaptea săptămână consecutiv, indicând că recente concedieri din sectorul tehnologiei nu au avut un impact semnificativ asupra pieţei forţei de muncă.

Creşteri ale numărului de cereri pentru alocaţii de şomaj s-au înregistrat în California, New York, Kentucky, Oregon şi Ohio, iar scăderi în Rhode Island şi Massachusetts.

Datele publicate joi arată că existau în ianuarie 1,9 locuri de muncă vacante pentru fiecare şomer.

Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani în ianuarie a fost dublu comparativ cu decembrie, în timp ce rata şomajului a continuat să scadă, ajungând la 3,4%, a anunţat recent Departamentul Muncii.

Raportul arată că economia americană a creat 517.000 de locuri în ianuarie, faţă de 260.000 locuri de muncă în decembrie. De asemenea, datele oficiale arată că rata şomajului în SUA a scăzut până la 3,4% în ianuarie, de la 3,5% în luna decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.