Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cererilor pentru microfinanţare, depuse de către micii antreprenori, a crescut cu 30%

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Numărul cererilor de microfinanţare depuse de către antreprenorii cu afaceri mici a crescut, la începutul lunii martie, cu 30% faţă de lunile trecute, arată datele publicate, joi, de o platformă fintech românească de microfinanţare.

"După o discuţie în detaliu cu aceştia, găsim şi soluţii de finanţare de care nici nu aveau cunoştinţă: mulţi dintre antreprenori au facturi de încasat sau bilete la ordin şi file cec, micile lor afaceri având de fapt nevoie de lichidităţi. Ce recomand zilele acestea în relaţia de business dintre aceste mici întreprinderi, dacă au rol de furnizor şi beneficiar, este multă empatie şi înţelegere pentru depăşirea situaţiei şi apelarea la variante alternative de finanţare", explică Elisa Rusu, CEO Omnicredit, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit companiei, numărul de finanţări acordate de Omnicredit a fost în continuă creştere, de la o lună la alta, o pondere relevantă în rândul produselor de creditare fiind deţinută de produsul de factoring (aproximativ 58% din totalul portofoliului finanţat), urmat de produsul de scontare şi de produsele de microcreditare.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

"Majoritatea companiilor mici se confruntă cu o diferenţă semnificativă între termenele de plată către furnizori şi termenele de încasare de la clienţi. Această situaţie este întâlnită mai ales în rândul micilor antreprenori, care nu au puterea de negociere cu marii clienţi sau care resimt puternic concurenţă agresivă între companii. În tot acest timp, resursele financiare ale companiei devin limitate, apar dificultăţi în efectuarea plăţilor (taxe, salarii, furnizori, rate), ducând în cele din urmă poate chiar la afectarea dezvoltării companiei provocate de imposibilitatea de a-şi mai putea onora obligaţiile financiare, şi chiar blocaje care conduc spre insolvenţă. Prin astfel de operaţiuni de factoring şi scontare, vânzătorul poate obţine încasarea imediată pentru facturile sale, ceea ce impactează pozitiv cashflow-ul şi bilanţul companiei, iar plătitorul îşi poate optimiza la rândul sau capitalul, prin termene de plata extinse", susţin specialiştii Omnicredit.

La nivel general, conform datelor centralizate de către platformă, cererile de microfinanţare depuse de către antreprenorii cu afaceri mici au crescut, la începutul lunii martie, cu 30% în comparaţie cu lunile anterioare.

Omnicredit.ro este prima platforma fintech de micro finanţare din Romania ce oferă produse de factoring, scontare şi microcreditare, rapid şi cu un minim de documente.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare .

Prin această platformă, persoanele juridice pot accesa 100% online opt tipuri de produse financiare din categoriile microfinanţare, factoring şi scontare. Antreprenorii au nevoie de 30 de secunde pentru înregistrare, de o oră pentru decizia de creditare şi pot avea banii în cont în maxim opt ore.

Sumele standard acordate de Omnicredit ajung până la 250.000 de lei, iar comisioanele practicate pentru serviciile de factoring şi scontare sunt cuprinse între 1 şi 3%, în funcţie de sumele şi perioadele solicitate. Pentru partea de microcreditare, perioada maximă a unei finanţări este de 12 luni, cu o dobândă lunară de maximum 3%, ce se calculează în urma analizei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.