Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul Cererilor Unice de Plată depuse în Campania 2020 a depăşit 255.000, anunță APIA

APIA-sigla[1]

Fermierii au depus, până în prezent, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020, un total de 255.655 de solicitări, pentru o suprafaţă de peste 1,38 milioane de hectare, conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potirvit Agerpres.

Potrivit sursei citate, primirea cererilor s-a efectuat din data de 6 aprilie 2020, în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanţarea socială şi a preveni răspândirea pe teritoriul României a coronavirusului. Astfel, 117.348 de solicitări au fost depuse online, în perioada 6 aprilie - 15 aprilie, pentru o suprafaţă de 845.934,85 de hectare.

Per total, până la ora actuală, au fost depuse 255.655 de cereri, pentru o suprafaţă de 1.384.367,79 hectare.

"Completarea Cererii unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă.

Citește și: Joia Mare, ziua în care se înroșesc ouăle - Tradiții și obiceiuri

Documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele judeţene/locale APIA de care aparţin fermierii", menţionează APIA.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia pe data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 89 din 3 aprilie 2020 privind depunerea online a cererilor unice de plată aferente anului în curs.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.