Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul crimelor, în creştere în Africa de Sud: La fiecare douăzeci de minute, o persoană este ucisă

Operation World
Africa de Sud

Criminalitatea se agravează în continuare în Africa de Sud, una dintre cele mai violente ţări din lume, cu 74 de crime şi 122 de plângeri pentru viol pe zi în ultimul trimestru al anului 2021, a anunţat vineri guvernul, citat de France Presse.

La fiecare douăzeci de minute, o persoană este ucisă în această ţară. Numărul crimelor, în creştere cu 8,9% faţă de anul precedent, "rămâne îngrijorător", a recunoscut ministrul Poliţiei, Bheki Cele, în cadrul unui briefing de presă la Pretoria.

Ţara înregistrează 37 de omucideri la 100.000 de locuitori, faţă de o medie de şapte în lume, a susţinut la rândul ei opoziţia, vorbind despre o "provocare uriaşă" pentru forţele de ordine, potrivit Agerpres.

În ultimele trei luni ale anului 2021, forţele de poliţie au înregistrat un total de 6.859 de crime, dintre care 902 femei şi 352 de copii, cu aproape 700 mai multe decât în trimestrul precedent.

Cu toate acestea, în trimestrul anterior, poliţia a pus această înmulţire a crimelor în special pe seama revoltelor fără precedent care au zguduit ţara în iulie, cu 350 de morţi.

Cele patru cauze principale ale acestor crime, a enumerat ministrul, sunt disputele, autoapărarea - când oamenii decid să-şi facă dreptate singuri -, spargerile care se încheie prost şi cazurile de răzbunare.

Peste o treime dintre acestea au avut loc în spaţiul public, "în câmpuri, pe stradă, în parcări sau clădiri abandonate". Apoi, la locul unde se afla victima sau criminalul sau chiar într-un bar

Numărul violurilor a fost oficial de 11.315 (faţă de 9.556 de cazuri în trimestrul precedent), adică un viol raportat la poliţie la fiecare douăsprezece minute, fără a-i lua în calcul pe toţi cei care nu fac niciodată obiectul plângerilor.

Combaterea crimelor împotriva femeilor şi a violenţei bazate pe gen este o prioritate guvernamentală, potrivit ministrului, care a subliniat că peste 90.000 de poliţişti au fost instruiţi pentru a trata mai bine victimele crimelor sexuale şi violenţei domestice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.