Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de apeluri la serviciul telefonic de asistenţă pentru victimele violenţei de gen a crescut cu 73% în Italia

Elle
milano

Numărul apelurilor către un serviciu telefonic naţional de asistenţă pentru victimele violenţei de gen şi ale hărţuirii a crescut cu 73% în timpul restricţiilor de izolare la domiciliu impuse de pandemia de COVID-19, au informat miercuri autorităţile italiene, potrivit DPA.

Creşterea anuală se referă la perioada 1 martie - 16 aprilie, a precizat agenţia de statistică ISTAT într-un comunicat. Restricţiile de izolare la domiciliu instituite pe tot teritoriul Italiei au început pe 10 martie şi au fost relaxate pe 4 mai, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

Dintre cele 5.031 de apeluri, peste circa 2.000 au venit de la persoane care au solicitat ajutor, inclusiv circa 1.500 care au raportat abuzuri verbale sau fizice. Circa 97% dintre persoanele care au apelat serviciul telefonic au fost femei.

Mai mulţi experţi şi-au exprimat îngrijorarea potrivit căreia femeile ar putea fi expuse la un nivel mai ridicat de risc pe perioada de izolare la domiciliu întrucât unele dintre acestea ar putea fi constrânse să locuiască în familii abuzive.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

Dar potrivit ISTAT, înmulţirea numărului de apeluri ar putea să nu fie ''în mod necesar'' determinată de o creştere a violenţei domestice, ci mai degrabă de succesul unei campanii care încurajează femeile să folosească această linie de asistenţă.

Agenţia a mai precizat că în perioada 1-22 martie plângerile către poliţie pentru violenţă domestică au scăzut cu 43,6%. Potrivit agenţiei, 72,8% dintre victimele care care au apelat numărul 1522 al serviciului de asistenţă nu apelează la ajutorul poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.