Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de infectări raportate de şcoli a revenit 'în medie': 30 de elevi şi 22 de profesori, conform raportărilor de miercuri

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala elev plange

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că raportările de miercuri indică 30 de infectări cu SARS-CoV-2 la elevi şi 22 în rândul profesorilor. Ministrul susţine că aceste cifre de încadrează "în medie".

"Ieri eram foarte îngrijoraţi pentru că numărul de infectări în rândul elevilor şi în rândul cadrelor didactice raportate în şcolile din România a depăşit cu mult media. Astăzi am simţit un uşor sentiment de uşurare pentru că revenit în medie. Mai exact, astăzi au fost raportate în şcolile din România 30 de infectări în rândul elevilor şi 22 de infectări în rândul personalului didactic”, a declarat ministrul Educaţiei, miercuri seară, la Antena 3, scrie News.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

El a afirmat că, până miercuri, aproape 150.000 de persoane din totalul de aproximativ 350.000 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au vaccinat.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

Luni, Ministerul Educaţiei anunţa că, în perioada 15-22 martie, au fost confirmate 211 cazuri de infectare cu COVID-19 la elevi şi preşcolari, precum şi 279 la angajaţi din învăţământ. "Se constată o uşoară creştere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor şi un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului", comparativ cu săptămâna anterioară, arătau reprezentanţii ministerului. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinea că îi "place să creadă" că scăderea este consecinţa ratei ridicate de vaccinare în rândul profesorilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Educaţiei, în perioada 15-22 martie, în unităţile de învăţământ preuniversitar, situaţia epidemiologică a fost următoarea: Număr preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi); Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi).

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.