Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de joburi publicate pe plaforma BestJobs a crescut cu 5% în luna noiembrie

wall-street.ro
best jobs

Numărul locurilor de muncă disponibile pe platforma BestJobs a crescut cu 5% în noiembrie 2020, comparativ cu luna similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al BestJobs, remis marţi AGERPRES, din totalul locurilor de muncă active pe platforma de recrutare în luna noiembrie, mai mult de jumătate (52%) au fost din categoria de angajaţi la birouri, iar 29% au fost din categoria "lucrători". Alte 19% au fost locuri de muncă pentru poziţii de management şi coordonare echipe.

"În luna noiembrie numărul total de joburi pentru care candidaţii au putut aplica pe BestJobs a înregistrat o creştere de aproximativ 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care tot mai mulţi angajatori au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajaţi birouri) şi blue collar (lucrători)", se menţionează în documentul citat.

Cele mai multe candidaturi pentru locuri de muncă în luna noiembrie au aparţinut persoanelor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (33,9%), în timp ce candidaţii cu vârste între 35 şi 44 de ani au realizat 22,8% din aplicări.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Interesul de a aplica la un loc de muncă al tinerilor între 18 şi 25 de ani a scăzut cu aproape 40% în noiembrie anul curent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, notează BestJobs.

Cei mai activi candidaţi în noiembrie au fost cei din Bucureşti-Ilfov (peste 70.000 de aplicări), Timiş (peste 14.000 de aplicări), Cluj-Napoca (aproape 8.000 de aplicări), Iaşi şi Braşov (fiecare cu peste 6.000 de aplicări).

În luna noiembrie, femeile au realizat 52,5% din aplicările la locurile de muncă disponibile.

Primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de candidaţii români în luna noiembrie sunt ocupate de locurile de muncă din domeniile financiar, IT şi medical-farmaceutic, cu aproximativ 60.000 de căutări în total, se menţionează în comunicatul BestJobs.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna noiembrie de Enel (3.462 aplicanţi), Alpha Bank România (2.374 aplicanţi), Genpact (2.199 aplicanţi), UniCredit Bank (2.000 aplicanţi) şi Elefant.ro (1.966 aplicanţi)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.