Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de locuri de muncă neocupate a fost în al treilea trimestru de 63.700

libertatea.ro
muncitori

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 2.300 faţă de trimestrul anterior, până la 63.700, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), conform News.ro.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2017, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,08 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 4.800.

În trimestrul al treilea, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,01%), în alte activităţi de servicii (2,89%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (2,15%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste 28% din numărul total al locurilor de muncă vacante (18,2 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,53%.

Sectorul bugetar a însumat peste 28% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 8.300 locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 7.200 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2.800 locuri vacante în învăţământ.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei, cât şi ale numărului locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,16%, respectiv 100 locuri vacante).

Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie a crescut în 2017 cu 200 faţă de anul anterior, până la 60.000.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.