Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de operaţiuni online în administraţiile locale a fost de 12 ori mai mare

Buna dimineata
online booking

Numărul contribuabililor care au ales, în timpul pandemiei, să-şi deschidă conturi online pentru a gestiona relaţia cu administraţiile locale a crescut de şase ori, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce numărul de operaţiuni realizate prin intermediul platformelor informatice care deservesc administraţiile este de 12 ori mai mare, potrivit datelor culese din sistemele online produse de unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT pentru administraţie, compania Integrisoft Solutions, potrivit news.ro.

"Numărul contribuabililor care au ales, în timpul pandemiei, să-şi deschidă conturi online pentru a gestiona relaţia cu administraţiile locale a crescut de şase ori în 2020, faţă de aceeaşi perioadă din 2019. În acelaşi timp, numărul de operaţiuni realizate prin intermediul platformelor informatice care deservesc administraţiile este de 12 ori mai mare. Prin desfăşurarea online a operaţiunilor, contribuabilii salvează timp, iar problema le este rezolvată de de cele mai multe ori în maximum o oră, fără deplasare", arată datele statistice culese din sistemele online produse de unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT pentru administraţie, compania Integrisoft Solutions.

Reprezentanţii companiei spun că de la o medie de înrolare de 50 contribuabili pe luna în 2019, au ajuns la o medie de 600 conturi noi create în fiecare lună, din 2020, în platformă.

"Proporţional, a crescut şi volumul operaţiunilor desfăşurate prin intermediul platformei. Spre exemplu, în 2019, am avut o medie de 50 de certificate fiscale emise în fiecare lună. În martie 2020, au fost peste 700, în aprilie mai mult de 1200, iar vârful estimăm că va fi în luna mai. Spre surprinderea noastră, 25% din solicitări au venit prin persoane de peste 50 de ani, ceea ce e un lucru foarte promiţător pentru dezvoltarea serviciilor online",, a declarat Florian Simionescu, manager Integrisoft Solutions.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Soluţiile informatice Avansis, dezvoltate de Integrisoft, permit, printre altele: plăţi de la distanţă, prin intermediul dispozitivelor mobile, realizate printr-o simplă înregistrare pe baza CNP, operativitate maximă prin integrarea automată a soluţiei front-office cu back-office, verificarea automată a identităţii digitale, dar şi o modalitate smart de declarare a imobilelor prin care se simplifică birocraţia.

"Pe viitor va fi posibil schimbul de date automat între instituţii (de exemplu: vânzare/cumpărare auto sau schimb domiciliu), fără să fie necesare deplasări ale contribuabililor sau schimbul de hârtii", spun reprezentanţii companiei.

În opinia lor, digitalizarea este cea mai bună variantă pentru păstrarea distanţei sociale şi relaxarea activităţii la ghişee, şi implică şi un consum mai mic de timp şi energie, atât din partea contribuabililor, cât şi din cea a reprezentanţilor autorităţilor.

"După calculele noastre, pentru contribuabil, în funcţie de tipul de cererea pe care o adresează, fluxul de rezolvare poate fi între 3 şi 20 de ori mai rapid, iar pentru un inspector care gestionează o anumită cerere, se reduc timpii de până la 10 ori. În efortul depus de oameni, o primărie de sector cu aproximativ 300.000 de locuitori, prin automatizarea adusă de platformă şi cererile actuale, la nivelul lor de volum, economiseşte lunar un efort echivalent a 3,5 oameni, în timp ce o primărie a unui oraş cu 20.000 de locuitori economiseşte munca unui angajat full time în fiecare lună”, a mai adăugat Florian Simionescu.

Conform datelor deţinute de Integrisoft Solutions, de la declanşarea pandemiei, o treime dintre primarii din România şi-au exprimat disponibilitatea de implementare de soluţii informatice în administraţie.

Integrisoft Solutions este unul dintre cei mai mari producători de aplicaţii software pentru administraţia publică locală, cu o experienţă de peste 15 ani, care are peste 600 de implementări în 400 de instituţii de mărime medie-mare, 4.000 de utilizatori. Sistemul integrat Avansis dezvoltat de Integrisoft este utilizat în peste 40% din oraşe şi peste 30% din oraşele municipii reşedinţe de judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.