Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul de scutiri de la învățarea limbii irlandeze scade după implementarea unor noi reguli

Operation World
Irlanda
Tot mai puțini studenți din învățământul secundar primesc scutiri de la învățarea irlandezei, de când au fost introduse noi reguli acum doi ani.
Sistemul de scutire a fost regândit în urma unei revizuiri a Departamentului Educației, care a constatat că nu mai este adecvat.
S-a constatat că există o mare varietate de practici diferite în rândul școlilor care aveau autoritatea de a acorda scutiri de la învățarea irlandezie, un număr tot mai mare de elevi obținând scutiri simplu pe baza „stresului sau anxietății”.
În cadrul noului sistem, limba irlandeză rămâne obligatorie în școală, iar opțiunile de renunțare sunt disponibile doar în „circumstanțe excepționale” pentru elevii din străinătate sau cei cu dificultăți de învățare.
Ultimele cifre arată că a existat o scădere de 11% a scutirilor acordate studenților de la introducerea regulilor revizuite, de la 11.717 la 10.439 în ultimii doi ani. Acest lucru este pe fondul creșterii numărului de studenți care urmează acum o școală secundară.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.