Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul delictelor cu motivaţie politică este în creştere în Germania, dar mai puţine în numele islamului

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Numărul delictelor cu motivaţie politică este în creştere în Germania, dar cifrele care urmează să fie făcute publice miercuri relevă o scădere relativă a ponderii criminalităţii din raţiuni religioase, potrivit DPA.

Procentul crimelor comise de extrema-dreaptă şi de extrema-stângă a crescut cu aproximativ 14% în 2019, poliţia constatând însă o scădere cu peste 27% a delictelor motivate religios, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Această scădere a criminalităţii islamiste ar putea fi atribuită deziluziei printre simpatizanţii Statului Islamic, după ce gruparea jihadistă a fost învinsă în Siria şi Irak.

În plus, în Germania au fost interzise în ultimii ani o serie de grupări extremiste, între care Cercul Islamic German Hildesheim în 2017, care găzduia o moschee al cărei imam era cunoscutul predicator Abu Walaa.

Walaa, în prezent judecat în Germania, ar fi recrutat militanţi pentru Statul Islamic în această ţară.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Numărul crimelor motivate de o ideologie politică străină se află de asemenea în declin, ceea ce sugerează că numărul tot mai mare de delicte motivate politic este alimentat de extremismul german de origine locală.

Numărul total al delictelor motivate politic înregistrat de poliţie a crescut anul trecut, ajungând la 41.200, dintre care aproape jumătate, adică 22.000, sunt legate de extremismul de dreapta, majoritatea din aceste cazuri constând în vătămări corporale.

Totuşi, majoritatea incendiilor comise cu mână criminală au avut legătură cu suspecţi situaţi la extrema stânga a spectrului, conform datelor care urmează să fie prezentate de ministrul de interne Horst Seehofer şi de preşedintele Oficiului Federal al Poliţiei Criminaliste (BKA), Holger Muench, în cursul zilei de miercuri.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Delictele antisemite s-au înmulţit cu 13%, totalizând 2.032 de cazuri, dintre care 93% sunt atribuite extremei drepte.

Atacurile islamofobe s-au înmulţit cu 4,4% în 2019, ajungând la 950 de cazuri.

Cu câteva ore înainte de publicarea acestor date statistice, poliţia germană a efectuat descinderi la domiciliile a 31 de presupuşi membri ai mişcării Reichsbuerger (Cetăţeni ai Reich-ului).

Adepţii acestei ideologii pun la îndoială legitimitatea guvernului federal al Germaniei, precum şi frontierele sale de după cel de-al Doilea Război Mondial şi cred în existenţa unui Reich în devenire sau a unui imperiu german. Adeseori, aceştia au opinii extremiste şi antisemite de dreapta.

Raidurile poliţiei au avut loc în landurile Baden-Wuerttemberg şi Hesse, potrivit unui comunicat comun al poliţiei locale şi procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.