Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul doi din guvernul britanic dezminte că i-ar fi făcut avansuri sexuale nepotrivite unei tinere

The Independent
damian green

Numărul doi din guvernul britanic, prim-secretarul de stat Damian Green, a dezminţit că i-ar fi făcut avansuri sexuale nepotrivite unei tinere, în contextul discuţiilor care au loc în Marea Britanie despre o cultură a abuzului în rândul bărbaţilor aflaţi pe poziţii influente în lumea politică, relatează miercuri agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro

Damian Green, în vârstă de 61 de ani şi care este de facto adjunctul premierului Theresa May, a afirmat că nu este adevărat că a atins-o pe tânăra respectivă pe genunchi şi nici că a asigurat-o că soţia lui este "foarte înţelegătoare", în cursul unei întâlniri petrecute la un pub la care cei doi au discutat despre aspiraţiile tinerei în planul carierei, dar şi despre idilele din parlament. 

După ce scandalul Weinstein din SUA a creat veritabile unde de şoc în lume, parlamentul britanic se regăseşte între instituţiile care se confruntă cu acuzaţii de comportament "nepotrivit". Cea care l-a acuzat pe Green de un astfel de comportament a fost Kate Maltby, profesoară universitară cu trei decenii mai tânără decât el care face parte din acelaşi grup conservator liberal şi pe ai cărei părinţi îi cunoaşte. "Mi-a dat sfaturi legate de carieră şi în acelaşi timp mi-a arătat că este interesat sexual de mine", a mărturisit femeia într-un articol apărut în The Times în care relatează întâlnirea de la începutul lui 2015. "Nu am considerat acceptabil acest lucru atunci şi nu ar trebui să fie un comportament acceptabil la Westminster nici pe viitor", a scris ea. 

După întâlnirea de la pub, Kate Maltby nu a mai ţinut legătura cu Green timp de un an pentru că nu a mai vrut să aibă "de-a face cu el". Un an mai târziu însă ea a publicat un articol în The Times despre istoria corsetului, însoţit de o fotografie care o arată purtând un corset, pentru ca puţin mai târziu să primească un sms de la acelaşi Green: "Nu ne-am văzut de mult. Dar după ce te-am admirat în corset în ziarul meu preferat mă simt obligat să te întreb dacă eşti liberă să ieşim să bem ceva când ai timp?". 

Tot The Times îl citează pe Damian Green respingând spusele lui Kate Maltby. "Este absolut şi complet neadevărat că i-aş fi făcut vreodată vreun avans sexual drei Maltby". Acesta a mai adăugat că aceste acuzaţii venite din partea unei persoane pe care o consideră un "prieten personal" sunt "profund jignitoare" şi că sms-ul menţionat l-a trimis ca între nişte prieteni care vor să se întâlnească ca să-şi povestească ultimele noutăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.