Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul incendiilor de vegetaţie uscată este semnificativ mai mare faţă de 2018

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Numărul incendiilor de vegetaţie uscată, înregistrat de la începutul anului în judeţ, este semnificativ mai mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2018, arată datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că în primele şapte luni ale anului s-au înregistrat 88 de incendii de vegetaţie uscată şi două incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, în care au ars aproape 194 hectare de vegetaţie uscată, precum şi 100 de brazi şi 100 de puieţi. 

Pentru stingerea acestora au intervenit atât pompierii militari, cât şi cei civili. 

Cele mai multe incendii, respectiv 89, au avut loc în primele şase luni ale anului, în luna iulie fiind înregistrat un singur caz.

Citește și: O minoră este căutată de poliţişti, după ce a plecat de acasă de 2 zile

Numărul este mult mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2018, când s-au înregistrat 23 de incendii de vegetaţie uscată şi şase incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, care au afectat 28,2 hectare de vegetaţie uscată şi 6,2 hectare de fond forestier. 

Întrucât urmează câteva zile cu temperaturi ridicate, favorabile izbucnirii incendiilor de vegetaţie uscată, pompierii avertizează localnicii şi turiştii să ia măsuri de prevenire a unor astfel de situaţii. 

"În general, aceste incendii sunt sunt datorate nerespectării regulilor de prevenire pe timpul activităţilor de agrement, din cauza fumatului, a jocului copiilor cu focul, a activităţilor agricole şi forestiere ori ca urmare a acţiunilor intenţionate, iar în acest sens adresăm un apel către cetăţeni, către proprietarii terenurile arabile din apropierea fondului forestier şi inclusiv către turişti să ia măsuri preventive, să nu facă foc în pădure, decât în locuri special amenajate, să nu lase niciodată focul nesupravegheat şi eventual să-l stingă complet înainte de a pleca", a precizat Alina Ciobotariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.