Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi Dacia în Franţa a înregistrat în aprilie o scădere de 90,2% în ritm anual, la 1.227 de unităţi

noua dacia sandero

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi Dacia în Franţa a înregistrat în aprilie o scădere de 90,2% în ritm anual, la 1.227 de unităţi, arată datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), pe fondul măsurilor de izolare adoptate de Guvernul francez pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), anunță AGERPRES.

Livrările principalelor grupuri franceze, PSA şi Renault, au scăzut în aprilie cu 84,2% şi, respectiv, 83,9%, în timp ce Ford şi Daimler au înregistrat un declin de 91,3% şi, respectiv, 98,2%.

Citește și: Decizie radicală! Un gigant dispare din România

Pe ansamblu, piaţa auto franceză a înregistrat în aprilie o scădere de 88,8% (fiind înmatriculate 20.997 autoturisme noi), iar în primele patru luni din acest an au fost înmatriculate în Franţa 385.676 unităţi, un declin de 48%, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2019.

Franţa rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Italiei şi Spaniei. Pe plan global, vânzările de maşini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ţine sub control epidemia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în perioada ianuarie-aprilie 2020 o scădere de 63%, la 17.805 unităţi, comparativ cu primele patru luni din 2019.

Livrările principalelor grupuri franceze, PSA şi Renault, au scăzut în perioada ianuarie-aprilie 2020 cu 46,4% şi, respectiv, cu 50,2%, în timp ce Ford şi Daimler au înregistrat un declin de 60,1% şi, respectiv, 60%.

Citește și: Marcel Vela, despre declarația pe propria răspundere: Mai sunt două săptămâni până la această decizie .

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Automobile Dacia a întrerupt în 19 martie producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.