Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut cu 86% în primele şapte luni din 2022

EUobserver
imigranti europa

Numărul de intrări ilegale în Uniunea Europeană a crescut în intervalul ianuarie-iulie 2022 cu 86% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, a informat vineri Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) într-un comunicat preluat de AFP.

În iulie, creşterea anuală a fost de 63%, ajungându-se la 34.570 de intrări fără documente legale pe teritoriul european.

Frontex precizează că nu a luat în calcul sosirile refugiaţilor ucraineni, al căror număr este estimat la 7,7 milioane începând din februarie, când Rusia a invadat Ucraina.

Prin Balcani au avut loc 14.866 de treceri ilegale ale frontierelor europene, de trei ori mai multe decât în luna respectivă din 2021. Ruta rămâne "cea mai activă", cu 70.770 de cazuri în primele şapte luni ale anului curent.

Cei mai mulţi dintre cei sosiţi sunt migranţi proveniţi din Siria, Afganistan şi Turcia, potrivit Agerpres.ro.

Pe ruta care traversează centrul Mediteranei au intrat în UE din ianuarie până în iulie anul acesta peste 42.500 de migranţi - bilanţ în creştere cu 44% faţă de primele şapte luni din 2021.

Prin estul Mediteranei numărul de migranţi a fost în acelaşi interval de 22.601, mai mult decât dublul celor ajunşi în Europa în intervalul corespunzător al anului trecut.

Din totalul migranţilor detectaţi, mai mult de jumătate au ajuns în Cipru, în special din Siria, Nigeria şi Congo.

La frontiera de est a Uniunii Europene numărul de treceri ilegale a scăzut cu 32% de la începutul anului, înregistrându-se doar 2.923 de astfel de cazuri. Pe aici au intrat mai ales cetăţeni ucraineni, irakieni şi belaruşi.

În fine, cele 28.000 de treceri ilegale ale frontierei consemnate de ambele părţi ale Canalului Mânecii au reprezentat un bilanţ cu 55% mai ridicat anul acesta decât în primele şapte luni ale anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.