Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul liniilor de control la frontiera de vest a fost limitat de numărul poliţiştilor repartizaţi de Poliţia Ungară

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Poliţia de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii ce pot fi deschise este limitat de numărul poliţiştilor repartizaţi de către Poliţia Ungară, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). Potrivit unui comunicat de presă transmis de IGPF, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare. "În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare", reiese din comunicat.

Restricţiile de trafic instituite pe teritoriul Ungariei în weekenduri, precum şi numărul mare de mijloace de transport de mare tonaj care s-au prezentat, în ultimele zile, în punctele de frontieră din vestul ţării, au dus la valori de trafic ridicate şi timpi de aşteptare mult crescuţi, de până la 300 de minute. În cursul zilei de miercuri, timpii de aşteptare au scăzut la o medie de 100 de minute.

"Valorile ridicate ale timpului de aşteptare sunt determinate, pe lângă numărul mare de vehicule, şi de faptul că autorităţile de frontieră din Ungaria efectuează verificări sistematice la toate mijloacele de transport, în conformitate cu prevederile Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen", se arată în comunicat.

Timpul pentru efectuarea controlului de către poliţiştii de frontieră români asupra camioanelor se păstrează în media de 2-5 minute/camion. IGPF reaminteşte participanţilor la traficul transfrontalier că ziua de 15 martie în Ungaria este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, şi că din seara de miercuri, ora 23,00 (ora României) şi până în data de 15.03.2018, ora 23,00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile.

"În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria", conform IGPF. În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Atât la PTF Nădlac II, cât şi la Borş, s-a lucrat şi se va lucra în continuare pe numărul maxim de benzi deschise pentru astfel de mijloace de transport, patru artere de control pe sensul de intrare în ţară şi patru artere de control pe cel de ieşire, conform Agerpres.

În perioada 12 - 14 martie, prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria au tranzitat aproximativ 18.000 de autovehicule de mare tonaj, din care 6.000 de autovehicule pe sensul de intrare în ţară şi 12.000 pe sensul de ieşire din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.