Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul oficial de decese cauzate de Covid în spitalele din China a scăzut

scmp.com
china covid

Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea bolilor (CDC) a declarat miercuri că numărul deceselor cauzate de Covid în spitalele din China a ajuns la 102 pe 6 februarie, o scădere cu 97,6% faţă de vârful de 4.273 de decese înregistrat pe 4 ianuarie, relatează Reuters.

Sfârşitul politicii "zero COVID", o decizie adoptată de China la sfârşitul anului trecut, nu a dus la apariţia unor noi variante de coronavirus, afirmă autorii unui studiu publicat miercuri în revista The Lancet, notează AFP.

China s-a confruntat cu o "explozie" de infectări după ce a ridicat măsurile sale sanitare extrem de stricte la începutul lunii decembrie, alimentând temerile conform cărora ţara cu cea mai mare populaţie din lume risca să devină un teren fertil pentru noi tulpini virale, mai transmisibile sau mai grave, informează Agerpres.

Însă, potrivit unui nou studiu publicat în revista The Lancet, realizat de cercetători chinezi care au analizat 413 eşantioane recoltate la Beijing şi secvenţiate între 14 noiembrie şi 20 decembrie, "nu există nicio dovadă că noi variante ar fi apărut" în acea perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.