Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitalele din judeţul Olt, cel mai mare din acest an

static.lsm.lv
medic spital

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitalele din judeţul Olt a ajuns în prezent la 182 şi este cel mai mare din acest an, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, care au anunţat că 25 dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în secţiile ATI.

În judeţ sunt în total 27 de paturi de ATI pentru pacienţi cu COVID-19, cele două paturi disponibile fiind la Spitalul Municipal Caracal.

Reprezentanţii DSP Olt au confirmat că la Spitalul Municipal Caracal nu toate paturile de ATI pentru pacienţi cu COVID-19 sunt complet dotate, ci numai nouă dintre acestea.

Faptul că nu toate paturile de ATI de la Spitalul Caracal sunt complet dotate a fost constatat şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt, care a hotărât pe 22 septembrie să se solicite Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei dotarea unităţii medicale cu cinci ventilatoare cu oxigen.

De asemenea, spitalul are trei ventilatoare pe care nu le poate folosi pentru că nu îi permite reţeaua de alimentare cu oxigen.

"Se constată că la nivelul Spitalului Municipal Caracal din cele 17 paturi ATI adulţi prevăzute în Planul de rezilienţă a reţelei sanitare din judeţul Olt faţă de recrudescenţa COVID-19, sunt operaţionalizate doar 9 paturi ATI. Pentru operaţionalizarea celorlalte 8 paturi ATI sunt necesare următoarele măsuri: reabilitarea, în regim de urgenţă, a reţelelor de gaze medicinale pentru punerea în funcţiune a 3 ventilatoare existente în dotarea spitalului şi care nu pot fi folosite în acest moment; dotarea cu 5 ventilatoare cu oxigen fără aer comprimat", se arată în documentul aprobat de CJSU Olt, potrivit Agerpres.ro.

Vineri, în judeţul Olt au fost raportate 131 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi patru noi decese, în toate cazurile de deces fiind vorba de persoane care aveau şi alte afecţiuni (boli cardiace, diabet).

Cel mai mare număr de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 confirmate în judeţul Olt într-un interval de 24 de ore, de la începutul pandemiei, a fost înregistrat joi, 23 septembrie, când au fost raportate 194 de cazuri noi.

În prezent în municipiile Slatina şi Caracal şi în alte 15 comune incidenţa cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.