Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul pasagerilor aeroportului Heathrow a scăzut cu 88%, din cauza restricţiilor de călătorie

www.dailymail.co.uk
aeroport Heathrow

Reprezentanţii celui mai mare aeroport din Marea Britanie, Heathrow, şi-au reînnoit apelul în vederea efectuării de teste COVID-19 în aeroporturi, după ce în iulie numărul pasagerilor a scăzut cu 88%, din cauza restricţiilor de călătorie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Heathrow, deţinut de un grup de investitori printre care se află firma spaniolă Ferrovial, Qatar Investment Authority şi China Investment Corp, a anunţat marţi că 60% din reţeaua de rute aeriene nu funcţionează, astfel încât pasagerii trebuie să stea 14 zile în carantină la sosirea în Marea Britanie.

Chiar dacă mii de britanici au plecat să-şi petreacă vacanţa în străinătate, Guvernul a reimpus deja carantina la sosirile din Spania, Luxemburg, Belgia, Bahamas şi Andorra. Săptămâna trecută, ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a declarat că Executivul nu va avea ezitări în a adăuga mai multe state pe lista sa de carantină, când a fost întrebat dacă ar putea fi inclusă şi Franţa.

Totuşi, reprezentanţii aeroportului londonez Heathrow cred că testarea pasagerilor în aeroporturi ar putea menţine rutele deschise şi ar putea sprijini redeschiderea altora, pentru a sprijini redresarea economiei britanice.

Citește și: Elena Udrea exultă la vestea candidaturii lui Băsescu la Primăria Capitalei: Gata, s-a terminat cu gluma!

"Zeci de mii de locuri de muncă sunt pierdute deoarece Marea Britanie rămâne separată de pieţele cheie, cum ar fi SUA, Canada şi Singapore. Guvernul poate salva locurile de muncă introducând testarea, pentru a reduce carantina la sosirile din ţările cu risc mai ridicat, evitând în acelaşi timp un al doilea val de infecţii", a afirmat directorul general al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

În iulie, peste 860.000 de pasageri au trecut prin aeroportul Heathrow, în scădere cu 88% faţă de 7,7 milioane în perioada similară din 2019, dar se observă o uşoară creştere a traficului de la începutul pandemiei, după ce Guvernul de la Londra a creat primul "coridor de călătorie", în 4 iulie.

Conform datelor Eurostat, Heathrow a rămas şi în 2018 cel mai aglomerat aeroport din Uniunea Europeană cu 80 de milioane de pasageri, în creştere uşoară cu 3% comparativ cu 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.