Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul paturilor în spitalele suport-COVID din judeţul Constanța va fi suplimentat la 157

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Numărul de paturi COVID va fi suplimentat în spitalele din judeţul Constanţa, începând cu 22 iulie, numărul acestora fiind de 157, a informat, miercuri, Instituţia Prefectului.

Decizia a fost luată în şedinţa Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de îmbolnăviri în masă, desfăşurată la Prefectura Constanţa, în vederea analizării situaţiei privind capacitatea de primire a pacienţilor în spitalele suport-COVID din judeţ, potrivit Agerpres.

"Începând de vineri, 22 iulie a.c., sistemul sanitar judeţean va intra în etapa a doua a Planului Judeţean de Rezilienţă Sanitară, gestionat de DSP Constanţa. Astfel, va fi suplimentat numărul de paturi COVID, iar spitalele suport vor putea primi pacienţi, după cum urmează: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - 24 de paturi pentru adulţi, 10 pentru copii, 12 paturi ATI adulţi, 3 paturi ATI copii; Spitalul Municipal Medgidia - 10 paturi pentru adulţi, 12 pentru copii, 10 paturi ATI adulţi; Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie - 30 de paturi pentru adulţi; Spitalul Municipal Mangalia - 20 de paturi pentru adulţi; Spitalul Militar de Urgenţă - 6 paturi pentru adulţi; Spitalul Orăşenesc Hârşova - 18 paturi pentru adulţi, 2 paturi pentru copii", se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.

Potrivit sursei citate, în judeţul Constanţa, în etapa a doua, vor fi disponibile 157 de paturi, dintre care 25 pentru terapie intensivă, comparativ cu prima etapă, în care au fost 91 de paturi alocate, dintre care 12 pentru terapie intensivă.

La acest moment, sunt ocupate 45 de paturi din spitalele suport-COVID, dintre care unul la ATI.

Din Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de îmbolnăviri în masă fac parte, printre alţii, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, principalele unităţi sanitare din judeţ, structurile MAI judeţene, Comandamentul Flotei şi Consiliul Judeţean Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.