Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor carantinate în judeţul Vaslui a crescut, ajungând la 533

Emergency Public Health
carantina

Numărul persoanelor carantinate în judeţul Vaslui a crescut, ajungând la 553, în condiţiile în care numai în ultimele 24 de ore au intrat în carantină instituţionalizată 182 de persoane, a informat, luni, Prefectura.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii instituţiei, în judeţ sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui 2.608 persoane aflate în izolare la domiciliu, dintre care 55 au intrat în izolare în ultima zi, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

"În ultimele 24 de ore un număr de 409 persoane au ieşit din izolare, iar în carantină instituţionalizată se află în prezent 553 de persoane. Un număr de 182 de persoane au fost carantinate în ultimele 24 de ore şi nicio persoană nu a ieşit din carantină în acest interval. La nivelul judeţului sunt 14 cazuri confirmate cu noul coronavirus", menţionează sursa citată.

Reprezentanţii Prefecturii au anunţat, totodată, că poliţiştii, jandarmii, poliţişti locali şi militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanţele militare, în urma controalelor efectuate fiind date amenzi în valoare de peste 670.000 de lei.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

"Pe data de 5 aprilie, 260 de poliţişti din cadrul IPJ Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.700 de persoane şi peste 630 locaţii de izolare şi carantinare, precum şi 150 de societăţi comerciale. Faţă de persoanele care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei au fost aplicate 255 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 610.130 lei. Poliţiştii au dispus plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, faţă de o persoană care nu a respectat măsura izolării. Persoana în cauză a primit şi o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei", se arată în comunicatul de presă remis de Prefectura Vaslui.

În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică şi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui au executat 68 de misiuni, cu 187 de efective, constatând 34 de contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr . 3/ 2020 pentru care aplicat sancţiuni în valoare de 57.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.