Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor care au vizitat Delta Dunării a scăzut cu circa 27% faţă de anul trecut

MFE
Delta Dunării pelicani

Numărul persoanelor care au vizitat Delta Dunării în primele cinci luni ale anului este cu circa 27% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza creşterii preţurilor şi a războiului din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Astfel, dacă în primele cinci luni ale anului trecut în Deltă au fost 59.119 de turişti, în aceeaşi perioadă a acestui an numărul vizitatorilor a fost de 42.735, cu 27% mai puţini.

"Îi încurajăm pe turişti să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalităţii a fost în permanenţă pregătită să primească turiştii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradiţiile şi gastronomia locală", a declarat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, citat în comunicat.

Potrivit sursei, Delta Dunării este destinaţia ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă în natură şi care apreciază gastronomia locală şi tradiţiile, potrivit Agerpres.ro.

"Delta Dunării este în prezent o destinaţie sigură, cu toate zvonurile alarmiste, fiind una dintre cele mai izolate, unice şi protejate zone turistice din România, unde turiştii pot petrece vacanţe de neuitat în natură, ţinând cont de activităţile de recreere specifice turismului deltaic: pescuit, plimbările pe canale cu bărcile deschide, traseele de caiac-canoe, plimbările cu bicicleta, birdwatching şi nu în ultimul rând plajele sălbatice, neamenajate, mai puţin populate", se mai arată în comunicatul asociaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.