Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor declarate dispărute în țări din UE, în creștere

intrebare

Numărul persoanelor declarate dispărute, despre care familiile cred că s-ar afla în ţări din Uniunea Europeană, este în creştere, poliţiştii sibieni avertizând că găsirea acestora este îngreunată de perioada îndelungată de timp după care sunt sesizaţi în legătură cu aceste dispariţii, potrivit unui raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, dat publicităţii luni. 

"În ultima perioadă de timp se constată o creştere a numărului de sesizări din partea cetăţenilor care reclamă dispariţia unor membrii de familie pe teritoriul statelor membre U.E., după o perioadă îndelungată de timp, fapt care duce la îngreunarea activităţilor de localizare a acestora", se arată în raportul IPJ Sibiu, care va fi prezentat, miercuri, în cadrul Colegiului Prefectural, scrie agerpres.ro.

Victor Ponta, atac la Grindeanu și Iohannis: 'Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs'


De la începutul anului şi până la 1 mai, a fost reclamată la IPJ Sibiu dispariţia a 61 de persoane, din care 27 de minori şi 34 de adulţi. O parte dintre cei declaraţi dispăruţi în acest an, dar şi dintre cei dispăruţi anii trecuţi, au fost găsiţi sau li s-a clarificat situaţia, potrivit Poliţiei. 

"În perioada analizată (01.01.2016-31.03.2017) s-a reclamat dispariţia (plecarea voluntară) a unui număr de 61 persoane (din care 27 minori şi 34 persoane majore) fiind puse în urmărire naţională, a fost clarificată situaţia pentru un număr de 57 persoane urmărite (26 minori şi 31 persoane majore), astfel că la sfârşitul perioadei analizate au rămas în evidenţă un număr de 26 persoane dispărute (3 minori şi 23 persoane majore) de la domiciliu. Din totalul reclamaţiilor în perioada analizată, după locul dispariţiei, se constată că un număr de 25 cazuri sunt din mediul rural, iar 36 cazuri sunt din mediul urban", se precizează în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.