Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor izolate la domiciliu şi în carantină instituţionalizată a crescut în județul Tulcea

carantina

Numărul persoanelor izolate la domiciliu şi în carantină instituţionalizată a crescut în ultimele 48 de ore, iar cel al sancţiunilor aplicate a ajuns la 55, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Instituţia Prefecturii - Judeţul Tulcea.

În judeţ, miercuri s-au înregistrat 2.369 de persoane izolate la domiciliu, faţă de 1.619, câte se aflau în aceeaşi situaţie luni, precum şi 57 de persoane în carantină, faţă de 31 câte se aflau sub aceeaşi măsură în urmă cu 48 de ore.

"În ceea ce priveşte bilanţul acţiunilor de monitorizare şi control privind respectarea condiţiilor de autoizolare în conformitate cu legislaţia în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 5.657 controale, din care 1.697 în data de 24 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieşit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condiţiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri, 24.03.2020. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 55 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 187.100 lei", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Instituţiei Prefectului - Judeţul Tulcea, membrii Grupului de Coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au luat act de faptul că "au apărut situaţii în care unii conducători de unităţi administrativ-teritoriale, invocând prevederile Ordonanţelor Militare 1, 2, 3/2020, fie iau măsuri abuzive împotriva agenţilor economici cu profil de comerţ produse alimentare, fie fac apeluri publice care invită populaţia să părăsească domiciliile pentru diverse activităţi".

"Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea va iniţia o campanie de conştientizare a acestora cu privire la responsabilităţile ce le revin în respectarea întocmai a acestor ordonanţe", se specifică într-un al doilea comunicat de presă remis miercuri de aceeaşi instituţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.