Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul rinocerilor ucişi de braconieri a scăzut cu o treime în Africa de Sud

Zooland.ro
rinoceri

Numărul rinocerilor ucişi de braconieri pentru coarnele lor preţioase a scăzut cu o treime în Africa de Sud, în mare parte din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19, a precizat luni guvernul, potrivit DPA.

Mai puţini de 400 de rinoceri au fost ucişi în 2020, în comparaţie cu 594 în anul precedent, a declarat ministrul Mediului, Barbara Creecy, într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu îi pune la zid pe liderii politici: 'De Iohannis, atâta zic, 'Mușchii mei minte nu are'. Voiculescu poate doar să îmbălsămeze sistemul'

Braconajul altor animale, inclusiv al elefanţilor omorâţi pentru fildeş, s-a redus de asemenea semnificativ, a mai adăugat aceasta.

Doar în faimosul Parc Naţional Kruger din Africa de Sud, braconajul, indiferent de specie, s-a redus cu aproape 22%, 16 elefanţi fiind vânaţi ilegal în 2020, în comparaţie cu 31 în 2019, se mai precizează în comunicat.

''În timp ce circumstanţele extraordinare referitoare la lupta de a învinge pandemia de COVID-19 au contribuit parţial la descreşterea braconajului rinocerilor în 2020, rolul pădurarilor şi al personalului de securitate, care au rămas la posturile lor, precum şi măsurile ulterioare luate de guvern pentru a aborda eficient toate acestea, dar şi infracţiunile conexe, au jucat de asemenea un rol important'', a declarat Creecy.

Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) a spus că scăderea a fost ''încurajatoare'', dar a avertizat că braconajul rinocerilor rămâne o preocupare majoră în Africa de Sud, în special în Kruger Park.

''Animalele vor rămâne o ţintă în raza puştii braconierilor. Încurajăm ca managementul şi pădurarii din Kruger să primească ceea ce au nevoie ca să oprească braconierii'', a spus directorul regional IFAW pentru sudul Africii, Neil Greentwood.

Comerţul internaţional cu coarne de rinocer şi fildeş este interzis, dar traficul ilegal continuă, în special pentru a satisface cererea venită din Asia.

În China şi Vietnam, un kilogram de corn de rinocer poate costa până la 30.000 de dolari. Un corn cântăreşte în mod obişnuit între 3 şi 7 kilograme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.