Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul şomerilor în Germania a crescut mai puţin decât se estima în mai

somaj

Numărul şomerilor în Germania a crescut mai puţin decât se estima în mai.

Numărul şomerilor în Germania a crescut mai puţin decât se estima în mai, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, ceea ce arată rezilienţa pieţei forţei de muncă, în pofida mediului economic dificil, transmite Reuters, informează Agerpres.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în mai cu 9.000, până la cifra ajustată de 2,573 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,6%. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,6%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu 15.000.

"În pofida evoluţiei slabe a economiei, piaţa forţei de muncă este, per ansamblu, stabilă", a apreciat Daniel Terzenbach, director regional în cadrul Oficiului Federal pentru Muncă.

Comparativ cu mai 2022, numărul şomerilor este cu 284.000 mai ridicat. Chiar fără a ţine cont de refugiaţii ucraineni, rata anuală a şomajului ar fi crescut, deşi într-un ritm mai lent, a informat Oficiul Federal pentru Muncă.

În mai, erau 767.000 locuri de muncă vacante, cu 98.000 mai puţine decât în urmă cu un an.

"Este a patra creştere consecutivă a numărului şomerilor în mai, dar şi cea mai lentă din ultimele trei luni, sugerând că tendinţa ascendentă a încetinit", a afirmat Melanie Debono, economist la Pantheon Macroeconomics, care se aşteaptă în următoarele luni la menţinerea ratei şomajului la nivelul de 5,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.