Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul tranzacţiilor online efectuate cu cardul a crescut cu 50%, în primele nouă luni ale anului

TEZAUR
cumparaturi online

Numărul tranzacţiilor online efectuate cu cardul a crescut cu 50%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, iar valoarea medie a unei astfel de proceduri a fost de 240 de lei, arată datele publicate, luni, de Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăţi electronice din România, conform agerpres.

Conform sursei citate, în intervalul de analiză, valoarea totală a tranzacţiilor online cu cardul s-a majorat cu aproximativ 55%, în timp ce compania a procesat, în medie, 1,4 milioane de tranzacţii digitale pe lună.

Datele centralizate în primele nouă luni ale acestui an relevă faptul că 68% din totalul tranzacţiilor procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, iar aproape o treime (32%) dintre clienţii finali au ales desktopul. Cele mai multe dintre plăţile online au fost realizate de bărbaţi, în proporţie de 56% din total.

În ceea ce priveşte topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii electronice în această perioadă, pe primul loc se află Bucureşti cu o pondere de 36%, urmat de judeţele Cluj - cu 10,5%, Timiş (8,5%), Braşov (6%) şi Iaşi (4%).

În acest context, valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul a fost de 240 lei, înregistrată până la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu 15%, comparativ cu intervalul similar de anul trecut.

Pe categorii de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice cu cardul în perioada ianuarie - septembrie 2021, în top se află: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurări şi mobilă.

De asemenea, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate a fost iulie.

Netopia Payments este lider pe piaţa locală a procesărilor de plăţi digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înfiinţat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovaţie şi de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăţilor online şi offline.

În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS. În acest an, până la sfârşitul lunii septembrie, compania a înrolat peste 3.000 de comercianţi parteneri noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.