Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul vehiculelor cu defecţiuni depistate în trafic, în creştere în 2022

Registrul Auto Roman
RAR Registrul Auto Roman
Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de RAR Arad, anul trecut au fost verificate în trafic 2.173 de vehicule, iar 26,42% prezentau diverse probleme.

Un număr de 95 de vehicule, adică 4,37% din cele oprite pe drumuri, prezentau pericol iminent de accident.

Totodată, se mai arată în comunicat, din totalul maşinilor verificate, în 3,44% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării şi 3% din vehicule aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în judeţ au fost aplicate 624 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 609 certificate de înmatriculare.

RAR precizează că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto, deoarece echipajele opresc pentru control în special vehiculele care sunt susceptibile a prezenta defecţiuni.

Situaţia prezentată de RAR Arad în urmă cu doi ani, care reflectă rezultatele echipelor de control din 2020, arată că în acel an erau mai puţine autovehicule cu defecţiuni depistate în trafic. Astfel, în 2020 au fost oprite pentru verificări 1.440 de vehicule, iar 24,93% prezentau diferite defecţiuni, neconformităţi tehnice sau probleme legate de acte. În acel an au fost aplicate 382 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 381 de certificate de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.