Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul victimelor inundațiilor din India crește: 40 de decese și aproape 100 de persoane dispărute

AP
inundatii India

Echipele de salvare descoperă din ce în ce mai multe cadavre în zonele din nord-estul Indiei unde ploile torențiale au provocat revărsarea unui lac glaciar, declanșând inundații puternice. 40 de oameni au murit, aproape 100 sunt dispăruți, au anunțat autoritățile, potrivit Sky News.

Inundațiile au început miercuri, când apele lacului glaciar South Lhonak au rupt un baraj hidroelectric, declanșând inundații în regiunea muntoasă Sikkim. Până la 22.000 de persoane au fost afectate de inundațiile care au lovit orașele și satele aflate de-a lungul râului Teesta din Valea Lachen, potrivit mediafax.

Joi, oficialii din Sikkim au anunțat că sunt 18 persoane decedate, în timp ce în statul vecin Bengalul de Vest au fost recuperate 22 de cadavre. În prezent, bilanțul conține cel puțin 40 de persoane decedate în urma inundațiilor din regiunea indiană Himalaya, au anunțat autoritățile.

Echipele de salvare caută aproape 100 de persoane, inclusiv 22 de soldați. Armata indiană intenționează să evacueze aproape 1.500 de turiști blocați în regiune, în timp ce 26 de tabere au fost înființate pentru a-i ajuta pe localnici.

11 poduri au fost dărâmate de apele revărsate. De asemenea, au fost distruse peste 270 de case și numeroase elemente de infrastructură din patru districte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.