Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nume interesante puse de SUA pe lista neagră: De la politicieni la o campioană olimpică la patinaj

rusia sanctiuni

Departamentul Trezoreriei SUA a sancționat vineri alte "elite, lideri, oligarhi" de la Kremlin și unii dintre membrii familiilor acestora pentru că "au permis războiul lui Putin împotriva Ucrainei", a precizat departamentul într-un comunicat citat de CNN.

Printre cei sancționați se numără trei membri de familie ai purtătorului de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, magnatul rus Viktor Vekselberg și 10 membri ai consiliului de administrație al băncii VTB Bank, deja sancționată. De asemenea, au fost sancționați 12 membri ai Dumei de Stat a Rusiei, inclusiv președintele Viaceslav Volodin, și președintele Partidului Comunist din Rusia, Gennadi Ziuganov, scrie mediafax.ro.

Peskov a fost sancționat la 3 martie pentru că a fost "propagandistul principal" al Federației Ruse. Dar, vineri, soția lui Peskov, Tatiana Navka, și doi dintre copiii adulți ai lui Peskov - Nikolay Peskov și Elizaveta Peskova - au fost, de asemenea, sancționați. Tatiana Navka, care a câștigat o medalie de aur la dans pe gheață la Jocurile Olimpice din 2006, are un "imperiu imobiliar în valoare de peste 10 milioane de dolari", potrivit comunicatului Departamentului Trezoreriei.

Două dintre bunurile de lux ale lui Vekselberg, o aeronavă Airbus A319-115 și un iaht numit Tango - fiecare în valoare de aproximativ 90 de milioane de dolari - au fost identificate ca bunuri blocate, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.