Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele lui Traian Băsescu apare DIN GREŞEALĂ într-un dosar penal

Basescu

Numele fostului preşedinte Traian Băsescu a apărut din greşeală printre cei 11 intimaţi din dosarul de la Curtea de Apel Târgu Mureş, care a avut termen, luni, în cauza cu numărul 1553/102/2015, a declarat presei Teodor Moga, patronul firmei care a înregistrat plângerea. 

'Traian Băsescu, eventual l-am înjurat vreodată, aşa cum îi înjură lumea pe preşedinţii ţării, dar nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva lui. Figurează (printre intimaţi, n.r.) - o fi scos vreun procuror din eroare numele lui, eu nu-mi amintesc să îi fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani, nici la biserică, nici în altă parte (...) Numai din greşeală de redactare a cuiva (apare numele fostului preşedinte, nr. ) că n-am nicio treabă cu el', a spus Teodor Moga, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel Târgu Mureş a amânat, luni, în Cameră de Consiliu, pentru data de 8 februarie, procesul în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, trei judecători din judeţul Mureş şi mai mulţi avocaţi din judeţul Cluj sunt intimaţi, într-un proces deschis de o companie din Târgu Mureş. 

Amânarea a fost solicitată chiar de către cel care a depus plângerea, care a cerut acordarea unui nou termen pentru angajarea unui apărător. 

La dosarul cauzei a fost depusă o întâmpinare din partea a doi avocaţi din Cluj-Napoca, precum şi din partea lui Traian Băsescu. 

Cei 11 intimaţi au fost citaţi la Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul numărul 1553/102/2015, care are la bază o plângere depusă de MTS Company împotriva soluţiilor de neurmărire penală şi netrimitere în judecată dată de Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul unei sesizări de abuz în serviciu, care îi viza pe aceştia. 

Compania a depus iniţial plângerea la Tribunalul Mureş, însă instanţa şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Târgu Mureş, având în vedere că printre intimaţi se regăsesc avocaţi şi judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.