Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numeroşi britanici care trăiesc în afara ţării reclamă primirea buletinelor de vot cu întârziere

vot

Numeroşi cetăţeni britanici care trăiesc în afara ţării susţin că nu îşi pot exercita dreptul de a vota prin corespondenţă în alegerile europene din această săptămână pentru că nu au primit la timp buletinele de vot, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Europenii se prezintă la vot în perioada 23-26 mai pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European pentru următorii cinci ani. Olandezii şi britanicii vor vota joi, iar britanicii rezidenţi în străinătate care s-au înregistrat în avans pentru votul prin corespondenţă ar trebui să returneze până atunci buletinele de vot.

Citește și: S-a decis! Aceste produse vor fi interzise

''Nu am primit buletinul de vot până cu două zile înainte de alegeri, acum nu mai este timp suficient pentru a trimite votul meu înapoi în Regatul Unit cu poşta obişnuită'', a explicat Rosie Sharpe, o britanică ce lucrează la Copenhaga pentru o organizaţie de protecţie a mediului.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Sharpe şi partenerul ei au primit buletinele de vot abia marţi, deşi acestea le-au fost expediate din 10 mai via Poşta Regală britanică. Cuplul a fost nevoit să plătească 370 de coroane daneze (50 de euro) pentru a trimite printr-un serviciu de curierat privat buletinele de vot înapoi în Regatul Unit.

În mod normal, trimiterea unei scrisori din Danemarca în Regatul Unit prin serviciile poştale obişnuite durează cel puţin o săptămână.

Citește și: S-a aflat radioul numărul 1 în România

În Franţa, numeroşi rezidenţi britanici s-au plâns pe reţelele de socializare online că au fost privaţi de posibilitatea de a vota la aceste alegeri din cauza primirii cu întârziere a buletinelor de vot.

Aproximativ 785.000 de cetăţeni britanici trăiesc în prezent în alte ţări din Uniunea Europeană, potrivit celor mai recente date ale Biroului de statistică al UE (Eurostat).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.