Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire controversată în Turcia - Directorul bursei de la Istanbul este un fost bancher condamnat la închisoare în SUA

The Financial Express
Turcia steag

Un fost bancher de la banca de stat din Turcia, Halkbank - Hakan Atilla - condamnat la închisoare în SUA pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului, a fost numit luni în postul de director general al Bursei de Valori de la Istanbul, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Hakan Atilla a fost eliberat dintr-o închisoare din statul Pennsylvania în data de 19 iulie 2019, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 32 de luni de închisoare, pentru că a ajutat Iranul să ocolească sancţiunile impuse de Washington. La câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare, Hakan Atilla a fost întâmpinat pe aeroportul din Istanbul de ministrul de Finanţe, Berat Albayrak, ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Săptămâna trecută, procurorii americani au acuzat Halkbank că în perioada 2012-2016 a participat la o schemă în valoare de mai multe miliarde de dolari destinată ocolirii sancţiunilor impuse Iranului de SUA. Potrivit procurorilor, banca turcă a fost implicată în ascunderea unor transferuri de bani rezultaţi din vânzările de aur în ideea de a ocoli sancţiunile impuse de Washington regimului de la Teheran pentru programul său nuclear.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a calificat actul de acuzare formulat împotriva Halkbank drept un atac politic împotriva guvernului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.