Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire controversată la CSM București: Voi fi antrenorul antrenorilor. Mi se va cere părerea, voi coordona, voi interveni când e cazul

www.gsp.ro
CSM București Rostov

Directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a declarat că vrea mai multă stabilitate la echipele de handbal ale clubului şi din acest motiv a decis să îl numească pe Vlad Caba director tehnic al loturilor de handbal, potrivit site-ului grupării din Capitală.

Handbalistele de la CSM Bucureşti au câştigat detaşat titlul în Liga Naţională, iar băieţii au ocupat locul patru în Liga Zimbrilor, ambele echipe având în comun faptul că de-a lungul sezonului trecut au schimbat antrenorii, ca şi în precedenţii.

''Ne dorim continuitate şi stabilitate la nivel de antrenori şi jucători. Şi nu o să mai agreez să schimbam antrenorul des. Dacă avem nevoie să schimbăm în unele puncte sau unele posturi câte un jucător, pentru că se impune, sunt de acord, dar să schimbăm doar de dragul de a o face, nu! Sportivii generează performanţă şi trebuie să simtă că CSM este un club serios, cu principii ferme'', a spus Gabriela Szabo, scrie agerpres.ro.

''Strategia noastră pe termen mediu şi lung este că, pe lângă sportivii valoroşi, avem nevoie şi de oameni valoroşi care să stea în spatele lor. Una este administrativul, alta este partea tehnică, iar între noi trebuie să fie acest director tehnic care să transmită mai departe ce dorim, iar noi sa primim de la 'firul ierbii' informaţiile care să ne aducă plus valoare în ceea ce facem zi de zi: sport şi performanţă. Vlad (Caba) va fi lângă antrenori şi sportivi, apoi ne va informa pe noi, tocmai ca să reglăm toate lucrurile. Performanţa are nevoie de susţinere şi nu este deloc ieftin'', a precizat fosta campioană olimpică.

Caba a pregătit echipa masculină a CSM-ului în sezonul trecut până spre final, când a fost înlocuit de portughezul Paulo Pereira, iar în trecut s-a ocupat de Centrul de Excelenţă de Juniori al tricolorilor, dar a fost şi secund la naţionala de senioare.

''Eu nu voi fi antrenorul loturilor, ci antrenorul antrenorilor. Mi se va cere părerea, voi coordona, voi interveni când e cazul, fără ca nicio secundă să pun în umbra activitatea antrenorilor respectivi. Fiecare grupa are câte doi antrenori, ei îşi vor asuma responsabilitatea muncii pe care o fac. Rolul meu e din umbră, de a coordona şi nu de a conduce efectiv. Voi elabora metodica, planificarea, concepţia de joc, strategia. Mă voi asigura că aplicarea lor e făcută în mod corespunzător. Planul de antrenamente şi conţinutul vor fi sub coordonarea mea'', a afirmat Vlad Caba.

CSM Bucureşti a ajuns pentru al treilea an consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor la feminin, competiţie pe care a câştigat-o în 2016, iar ăn sezoanele următoare a obţinut medaliile de bronz. Pentru 2018-2019, handbalistele CSM Bucureşti au ca obiectiv clar trofeul.

''Ne dorim să ajungem cu fetele din nou în Final Four-ul Ligii Campionilor şi să ne întoarcem cu trofeul acasă. Chiar vorbeam cu Iulia Curea şi spuneam că, în 2019, să umplem Arena Naţionala cu oamenii care să vina să le felicite, aşa cum s-a întâmplat şi cu Simona Halep. La masculin trebuie să câştigăm Cupa României, Campionatul Naţional şi să ne calificăm în Liga Campionilor, în viitorul nu foarte îndepărtat, pentru că trebuie să visam departe'', a subliniat Gabriela Szabo.

Noul director tehnic al loturilor de handbal de la CSM Bucureşti a dezvăluit că strategia clubului se va schimba şi din punctul de vedere al importanţei pe care o vor acorda juniorilor, astfel ca în viitor loturile de seniori să fie compuse în mare măsura din sportivi crescuţi în propriul Centru de Copii şi Juniori.

''La echipa mare voi avea un rol de supraveghere, de implicare, cu ceva mai multă distanţă, pentru că acolo lucrurile sunt sub control, voi fi implicat doar dacă mi se cere ajutorul. La juniori obiectivul principal este să formăm jucători, nu echipe. Axăm pregătirea pe o instruire sportivă de calitate, să educăm sportivul de o manieră încât să fie performant. În maximum 2-3 ani ne dorim să avem un nucleu din jucătorii formaţi în propria structură, care să joace la nivel de primă echipă, la seniori'', a menţionat Vlad Caba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.