Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire controversată și pe șest la Garda Națională de Mediu. Tăriceanu s-a reevaluat

ziaruldetulcea.ro
Popicu Octavian Popa

O numire interesantă a fost făcută la Garda Națională de Mediu. Nu doar interesantă ci și cu multă fereală. De ce așa? Pentru că sunt câteva probleme pe care mai-marii zilei le voiau evitate. În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia potrivit căreia Octavian-Marius Popa a fost numit în funcţia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu și eliberarea din funcție a lui Liviu Viorel Cârlogea. Decizia a fost semnată de prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Incendiul care a ars arhivele băncilor nu a fost stins. Focul Arde de TREI ZILE / VIDEO+FOTO

Interesant cine este totuși noul adjunct de la Garda de Mediu? Octavian-Marius Popa (zis și Popicu) este chiar fostul șef al Gărzii din perioada în care prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu. Popicu a mai fost anterior viceprimar la Tulcea (2004-2007) și deputat în perioada 2008 – 2012, dar și președinte al PNL Tulcea până când a fost mazilit și a emigrat la ALDE unde nereușind să mai ia un mandat a fost pus de Tăriceanu în baza înțelegerilor politice și după ce i-a executat pe toți oamenii lui Daniel Constantin.

Este totuși ciudat cum Călin Popescu Tăriceanu a ales să pună în conducerea unei instituții așa de importante un om despre care instituțiile statului susțin că nu e chiar străin de ce s-a întâmplat prin Gardă.

Un raport al Curții de Conturi a scos la iveală că fosta conducere a GNM a cheltuit aprox. 900.000 de EURO între 2007 și 2009 fără a respecta Legea achizițiilor publice, iar din sediul GNM ar fi dispărut mai multe bunuri în mandatul în care Octavian Popa conducea Garda. Deși a contestat la acea vreme Raportul Curții de Conturi nici un procuror nu s-a aplecat să cerceteze cu mai mare atenție acuzațiile din Raport care nu pare a se fi schimbat între timp.

S-a vorbit la acea vreme și de o achiziție suspectă de autoturisme marca Fiat Grande Punto și Sang Yong cu caracteristici tehnice despre care se spunea că este clar că sunt trecute pentru atribuirea contractului cu dedicație. S-au consumat așa 700.000 de EURO.

De prisos să mai spunem că domnia sa a mai fost și pe la DNA, în calitate de martor, în Dosarul lui Bogdan Olteanu privind mita privită de la Sorin Ovidiu Vântul pentru numirea lui Liviu Mihaiu în calitate de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.