Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numirea lui Novac în MAE, împotriva deciziei BPN a PNL. Aceasta ar fi răsplata lui Cîțu pentru susținerea sa la șefia PNL (SURSE)

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

Numirea lui Andrei Novac în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Externe este "împotriva deciziei Biroului Politic Naţional al PNL", au declarat, sâmbătă, pentru Agrepres, surse liberale.

"Cîţu a numit un secretar de stat împotriva deciziei Biroului Politic Naţional al PNL, respectiv pe Andrei Novac (decizie publicată aseară) în cadrul MAE. Novac este ginerele preşedintelui CJ Constanţa, Mihai Lupu. (...) Conform deciziei Biroului Politic Naţional al PNL şi înţelegerii dintre filiale, în distribuţia poziţiilor de demnitate publică nu era prevăzut în dreptul PNL Constanţa postul de secretar de stat la MAE. De altfel, toate poziţiile care au revenit PNL Constanţa sunt ocupate", susţin sursele citate.

Andrei Novac a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Surse politice au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că Florin Cîțu l-a numit pe Andrei Novac secretar de stat împotriva deciziei Biroului Politic Național al PNL, (decizie publicată aseară) în cadrul MAE.

Novac este ginerele președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, care a avut în cadrul discursului de la conferința de alegeri din Constanța (26 iulie) o serie de atacuri la adresa lui Ludovic Orban complet deplasate și fără nicio bază reală. De altfel, și reacția membrilor PNL Constanța prezenți a fost de stupefacție.

Conform deciziei Biroului Politic Național al PNL și a înțelegerii dintre filialele în distribuția pozițiilor de demnitate publică nu era prevăzută în dreptul PNL Constanța postul de secretar de stat la MAE. De altfel, toate pozițiile care au revenit PNL Constanța sunt ocupate.

Postul de secretar de stat la MAE revenea PNL Diaspora, în persoana lui Rareș Burlacu, care a fost validat de BPN al PNL. A doua persoană validată pentru poziția de secretar de stat MAE a fost Dragoș Preda, din partea PNL Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.