Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nursultan Nazarbaev încearcă să organizeze o întâlnire Putin-Zelenski - Președintele Ucrainei și-a dat deja acordul

Nursultan Nazarbaev

Fostul preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev încearcă să organizeze o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite marţi Reuters potrivit Agerpres

Anunţul a fost făcut marţi chiar de fostul şef al statului kazah. ''Zelenski a fost deja de acord cu o întâlnire tete-a-tete şi l-am informat pe preşedintele Rusiei în legătură cu acest lucru. Vom vedea acum'', a declarat Nazarbaev într-o conferinţă organizată în capitala kazahă, Nur-Sultan.

O astfel de întâlnire, dacă ar avea loc, ar reprezenta o deblocare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, afectate de conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Nursultan Nazarbaev, care şi-a exprimat disponibilitatea de a găzdui o întâlnire Putin-Zelenski în Kazahstan, a discutat telefonic luni cu preşedintele rus.

Kremlinul a anunţat că liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei ar putea avea până la finalul anului primul lor summit din ultimii trei ani consacrat conflictului din estul Ucrainei, dar nu a menţionat o eventuală întrevedere tete-a-tete între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.