Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nutriționista Mihaela Bilic recomandă unele droguri, împotriva depresiei: 'Psilocybina, ciuperca magică, reface neuronii'

Doctorul Zilei
Mihaela Bilic

Nutriționista Mihaela Bilic trece pragul specializării sale și recomandă consumul de droguri. Totul e cât se poate de public, pe pagina ei de Facebook, unde Bilic spune că o ciupercă numită Psilocybina ajuta la tratarea depresiei.

„Știu, este un subiect tabu! Consumul de substanțe psihotrope nu este văzut cu ochi buni de nimeni. Însă pierdem din vedere beneficiile lor terapeutice și facem referire doar la consumul excesiv, abuz și dependență. Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. În doze mici (microdoze) au efecte nebănuite: produc neurogeneză (apar neuroni noi), contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale. Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive. Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei.

Beneficiile se obțin rapid, după numai 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni. Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție. Studiile făcute pe șoriciei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari! Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice. P. S. Pentru cei interesați de subiect recomand serialul documentar de pe Netflix cu titlul “Cum să-ți schimbi mintea” realizat de celebrul jurnalist Michael Pollan”, scrie Bilic pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.