Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nvidia numește Huawei ca principal competitor, pentru prima dată

TechNews
Huawei

Nvidia a numit Huawei un concurent de top într-o serie de domenii, inclusiv în producția de procesoare care alimentează sistemele de inteligență artificială (AI).

Compania cu sediul în Santa Clara a declarat miercuri, în raportul său anual, că Huawei a fost principalul concurent în patru din cele cinci categorii majore ale activității sale, inclusiv în furnizarea de software și hardware pentru unitățile de procesare grafică care sunt utilizate pe scară largă în AI generativă, anunță CNN, potrivit Mediafax.

Printre alte companii enumerate, de asemenea, ca fiind rivalii săi în anumite domenii se numără AMD, Amazon, Microsoft și Broadcom.

Nominalizarea Huawei vine la doar două luni după ce Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, a declarat că gigantul tehnologic chinez este un concurent "formidabil" în producția de cipuri de inteligență artificială, potrivit unui raport Reuters.

Firma cu sediul la Shenzhen, care produce smartphone-uri și echipamente de telecomunicații, a surprins lumea anul trecut prin lansarea Mate 60 Pro, un telefon de ultimă generație alimentat cu cipuri avansate.

Întrebările erau legate de modul în care Huawei a reușit să fabrice telefonul, în condițiile în care a petrecut cei patru ani sub restricțiile SUA care îi interziceau accesul la tehnologia 5G.

Descoperirea a reprezentat o realizare "de referință" pentru China, potrivit analiștilor, în condițiile în care Beijingul și Washingtonul sunt prinse într-o bătălie pentru tehnologia semiconductorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.