Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O actriță care a afirmat că a fost hărţuită a primit din partea CBS despăgubiri de 9,5 milioane de dolari

romaniatv.net
hartuire sexuala

Canalul american CBS i-a plătit despăgubiri de 9,5 milioane de dolari actriţei Eliza Dushuku, care a apărut în serialul "Bull", după reclamaţia ei potrivit căreia a fost hărţuită verbal de actorul principal, scrie AFP.

Într-o declaraţie transmisă vineri pentru AFP, CBS a confirmat existenţa unui acord amiabil, dezvăluit iniţial de The New York Times, dar nu şi valoarea compensaţiei, anunţată de mai multe publicaţii americane.

În 2017, starul serialului, Michael Weatherly, a făcut în faţa membrilor echipei de producţie mai multe remarci sau glume deplasate, făcând aluzie la fizicul Elizei Dushku sau cu conotaţii sexuale, potrivit unei anchete interne menţionate de NYT.

Actorul a recunoscut de altfel mare parte dintre glume, asigurând că nu este vorba de avansuri sexuale.

Eliza Dushku şi-a exprimat disconfortul în faţa acestor remarci repetate, apoi i s-a adresat lui Michael Weatherly pentur ca situaţia să degenereze.

Câteva zile mai târziu, actriţa a aflat că a fost scoasă din scenariu, atunci când producătorii i-au spus că iau în calcul ca personajul ei să fie unul recurent în serial.

După ce a dat în judecată CBS, Dushku, în vârstă de 37 de ani, a recurs la o mediere care a condus la un acord amiabil. Indemnizaţia de 9,5 milioane de dolari corespunde cu cea pe care ar fi trebuit să o primească dacă ar fi dus la bun sfârşit contractul.

Într-o declaraţie transmisă The New York Times, Michael Weatherly, care a jucat timp de 13 sezoane în serialul "NCIS", şi-a prezentat scuzele: "Regret durerea pe care i-am cauzat-o Elizei".

Nicio sancţiune nu a fost totuşi luată contra celui care îl interpretează pe Jason Bull.

"Acuzaţiile domnişoarei Dushku arată că în ciuda angajamentului nostru de a crea un mediu de lucru sigur, deschis tuturor şi respectuos pentur toţi, activitatea noastră este departe de a fi completă", a indicat CBS.

La începutul lunii septembrie, PDG al canalului CBS, Leslie Moonves, a fost concediat după o serie de merturii, publicate de revista The New Yorker, care îl acuză de hărţuire şi agresiuni sexuale.

The New Yorker a afirmat, pe baza mărturiilor, că există în mediul CBS o cultură care favorizează hărţuirea, citând în special cazul prezentatorului-vedetă Charlie Rose, concediat în noiembrie 2017 după ce opt femei l-au acuzat de atingeri nepotrivite şi hărţuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.