Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O actriță de 37 de ani care stă în SUA acuză de viol un actor şi fost ministru al Culturii din Serbia

Danijela Stajnfeld

Vedeta de cinema sârbă Danijela Stajnfeld l-a acuzat de viol pe actorul Branislav Lecic, fost ministru al Culturii, ultimul caz de amploare #MeToo care a zguduit ţara balcanică, relatează AFP.

Actriţa în vârstă de 37 de ani, care locuieşte în prezent în Statele Unite, a vorbit despre presupusul atac pentru prima dată într-un documentar din 2020 pe care l-a filmat privind traumele provocate de violenţa sexuală, fără a dezvălui un nume, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Ea l-a desemnat însă luni pe actor la procuratura din Belgrad şi i-a dezvăluit numele într-un interviu video pe site-ul Insajder.

"Am fost violată de colegul meu şi dragul meu prieten Branislav Lecic în mai 2012. Patru zile mai târziu, noi jucam într-o piesă de teatru", a declarat ea în interviu. "Nu m-am oprit din a spune 'nu', cât de mult am putut", a mai spus ea.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Procuratura din Belgrad a declarat pentru AFP că a fost deschisă o anchetă privind acuzaţiile pe care Branislav Lecic, în vârstă de 65 de ani, le neagă.

El este unul dintre cei mai renumiţi actori din Serbia şi şi-a făcut o carieră politică. Ministru al Culturii la începutul anilor 2000, el conduce în prezent un partid de opoziţie.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

"Este o minciună sfruntată care mă discreditează", a declarat el într-un comunicat, spunând că este gata să "răspundă oricând la aceste acuzaţii".

Site-ul Insajder a publicat, de asemenea, o înregistrare a unei conversaţii telefonice pe care Danijela Stajnfeld ar fi predat-o magistraţilor, în care ea vorbeşte despre presupusul viol cu un bărbat a cărui voce seamănă cu cea a lui Branislav Lecic.

Citește și: Prefectul Capitalei anunță că se închid școlile: Învățământul ar trebui să treacă în on-line!

În această conversaţie, bărbatul descrie incidentul drept "felul său de a-şi exprima tandreţea", adăugând că este o "onoare" să fii dorită de el.

"Asta înseamnă că tu nu respecţi 'nu'-ul meu?", întreabă actriţa în înregistrare.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

"Nu aşa funcţionează. Dacă spun 'da', este 'da' ", răspunde bărbatul.

Danijela Stajnfeld a fost una dintre primele actriţe sârbe care au vorbit deschis despre hărţuirea sexuală în industria de divertisment, alături de actriţa Milena Radulovic, care l-a acuzat de viol în ianuarie pe directorul unei prestigioase şcoli de artă dramatică din Belgrad.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.