Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O actriță și un actor riscă 32 de ani de închisoare pentru fraudă fiscală

Ana Duato

Actorii Ana Duato şi Imanol Arias, cunoscuţi din serialul „Cuéntame cómo pasó”, difuzat de televiziunea naţională spaniolă, ar putea primi pedepse cu închisoarea de până la 32 de ani, într-un caz de fraudă fiscală şi fals în documente.

Parchetul anticorupţie a cerut 32 de ani de închisoare pentru Ana Duato şi 27 de ani, pentru Imanol Arias, pentru delicte comise contra Finanţelor Publice între anii 2009 şi 2015, la care se adaugă, în cazul actriţei, fals în documente, informează news.ro.

Citește și: Ludovic Orban a transmis! Liderii partidelor parlamentare sunt invitați la consultări

Memoriul procuraturii face referire la cazul Nummaria, birou de avocatură care, aparent, a realizat o structură juridică pentru ca cei pe care îi reprezintă să evite plata impozitelor. În caz sunt implicate alte 29 de persoane fizice şi patru entităţi.

Procurorul general al statului a solicitat 28 de ani de închisoare pentru amândoi.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

Pe 12 iunie 2019, judecătorul Ismael Moreno a emis o ordonanţă în care propunea judecarea actorilor împreună cu ceilalţi implicaţi în caz.

Potrivit judecătorului, prin structura societară creată pentru Manuel María "Imanol" Arias Domínguez au fost ascunse de fisc parte din veniturile lui, în principal cele de pe urma serialului. A fost calculat că a fraudat fiscul cu 2,7 milioane de euro.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

De cealaltă parte, actriţa Ana Consuelo Duato şi soţul ei, Miguel Ángel Bernardeu, „au ascuns fiscului parte din venituri, în principal rezultate din participaţia sa ca actriţă şi producătoare” a serialului. Frauda se ridică la 1,9 milioane de euro, între 2010 şi 2017. În cazul soţului ei, la 708.130 de euro, în perioada 2011-2015.

La fel ca Arias, actriţa a plătit, după începerea anchetei, suma de 838.163 de euro, pentru anii 2010, 2011 şi 2012. Structura creată pentru Duato, similară celei a lui Arias, consta în cedarea drepturilor de imagine unei societăţi pe care o controla.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.