Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O adolescentă de 16 ani, beneficiara celui de-al patrulea transplant de cord din acest an, la IUBCvT

Provita
Organe umane transplant

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, Horaţiu Suciu, a anunţat, miercuri, efectuarea celui de-al patrulea transplant de cord din acest an, beneficiară fiind o tânără de 16 ani din judeţul Arad, potrivit Agerpres.

"În cursul zilei de astăzi s-a efectuat o intervenţie de transplant cardiac la o tânără în vârstă de 16 ani din judeţul Arad, pacient aflat în stadiu avansat de insuficienţă cardiacă, aflată la capătul resurselor biologice. Era în evidenţa noastră de aproximativ 6 luni. Cordul a fost prelevat în cursul acestei dimineţi de la o pacientă donatoare aflată în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean din Timişoara, în vârstă de 18 ani, victima unui politraumatism prin accident rutier. Cordul a fost adus pe calea aerului de unui elicopter SMURD, a aterizat la Târgu Mureş în jurul orei 9:20 de minute. Intervenţia a durat aproximativ 5 ore şi s-a terminat cu bine. În momentul actual suntem mulţumiţi de evoluţia pacientei. Bineînţeles, urmează câteva zile critice în care această pacientă va fi supusă tratamentelor specifice pentru acceptarea grefei, dar noi suntem optimişti în această direcţie", a declarat dr. Horaţiu Suciu.

Doctorul a arătat că afecţiunea tinerei a fost dobândită probabil în urma unei viroze, în urmă cu aproximativ 6 luni şi a evoluat foarte repede, viaţa tinerei fiind în pericol.

"Ne bucurăm că am avut acest organ. Este al patrulea transplant din acest an, este, practic, încă o viaţă salvată. Evident, gândurile noastre merg şi spre familia tinerei decedate, în vârstă de 18 ani; apreciem, bineînţeles, gestul de mare nobleţe al familiei, care a avut această tărie să doneze, lucru care ne aminteşte încă o dată ce important e să fim generoşi şi să avem această putere de a dona, pentru că astfel putem salva vieţi", a precizat doctorul Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.