Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O adolescentă palestiniană a fost ucisă în cursul unui raid israelian în Cisiordania

thegazapost.com
Cisiordania palestinian operaţiune israeliană

O adolescentă palestiniană a fost ucisă în noaptea de duminică spre luni în timpul unui raid al armatei israeliene la Jenin, sector din Cisiordania ocupată aflat în centrul violenţelor în ultimele luni, transmite AFP, citând un anunţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii.

Conform acestuia, adolescenta Jana Zakarna, în vârstă de 16 ani, a fost lovită la cap de un glonţ în confruntările izbucnite în cursul raidului israelian.

Agenţia oficială palestiniană WAFA a relatat că adolescenta se afla pe acoperişul casei sale, în cartierul unde s-a produs incursiunea armatei israeliene, şi a fost găsită moartă după retragerea militarilor israelieni.

Alţi trei palestinieni au fost răniţi, potrivit Crucii Roşii palestiniene.

Armata israeliană a precizat, într-un comunicat, că este la curent cu decesul tinerei şi că 'incidentul este examinat', potrivit Agerpres.

Între forţele israeliene şi bărbaţi palestinieni înarmaţi au izbucnit ciocniri în timpul incursiunii, în care au fost arestaţi 'trei indivizi căutaţi sub suspiciunea de implicare în activităţi teroriste', precizează armata.

'În cursul operaţiunii, suspecţii au lansat explozivi şi au tras intensiv asupra soldaţilor. Aceştia au răspuns cu tiruri reale în direcţia suspecţilor înarmaţi', adaugă textul citat.

Jenin, considerat un bastion al facţiunilor înarmate palestiniene, este în mod regulat ţinta raidurilor armatei israeliene.

Mai mult de 40 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni israeliene în acest an doar la Jenin. Printre ei s-au aflat numeroşi combatanţi, dar şi jurnalista vedetă a postului Al Jazeera Shireen Abu Akleh.

După un val de atacuri antiisraeliene în martie şi aprilie, forţele israeliene au întreprins peste 2.000 de raiduri în Cisiordania, care au dat frecvent loc unor ciocniri cu populaţia sau cu combatanţi palestinieni.

În total, cel puţin 150 de palestinieni şi 26 de israelieni au fost ucişi de la începutul anului în Cisiordania, în Israel şi la Ierusalim, a cărui parte estică este ocupată de Israel din 1967.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.