Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O afaceristă a primit PATRU ANI de PUȘCĂRIE: Judecătorii au găsit-o VINOVATĂ de luare de mită, fraude cu fonduri europene și spalare de bani

Gabriela Ciuburciu

Gabriela Ciuburciu, patroana firmei de mezeluri și conserve Vascar Vaslui, a fost condamnată de magistrații Tribunalului București pentru corupție și fraude cu fonduri europene, decizia nefiind definitivă.

Gabriela Ciuburciu a fost condamnată de magistrații Tribunalului București la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată. Fostul director al Vascar a fost condamnat pentru luare de mită, fraude cu fonduri europene și spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2008-2010, SC Vascar SA a derulat un proiect finanțat din fonduri comunitare, prin care a beneficiat de acordarea unui ajutor financiar nerambursabil, în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, informează mediafax.ro.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

"Persoanele din conducerea inculpatei SC Vascar SA, sub comanda inculpatei Ciuburciu Gabriela și cu sprijinul inculpaților Mihăescu Cristian Stefan și Mirea Augustin Flavian, au planificat şi au executat în detaliu fraudarea proiectului finanțat prin programul FEADR, prin simularea legalității procedurilor de achiziții, obținând astfel, atât din bugetul comunitar, cât şi din patrimoniul SC Vascar SA, sume foarte mari de bani, pe care și le-au însușit parţial, prin simularea unor operațiuni comerciale licite", au stabilit procurorii.

Anchetatorii mai arătau că Gabriela Ciuburciu s-a asigurat că în comisia de evaluare a ofertelor, care trebuia constituită conform procedurilor de achiziții, vor fi persoane de încredere, pe care le putea controla.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată

De asemenea, alte 16 contracte ar fi fost încheiate de către SC Vascar SA, reprezentată de Ciuburciu Gabriela, cu diverse societăţi comerciale din Romania și din străinătate, cu sprijinul lui Mihăescu, care a emis și trimis 24 de oferte false în numele unei firme, a cărei denumire a folosit-o fără drept", şi al lui Mirea, care a emis și trimis 24 oferte pur formale în numele SC Micro Geemy Serv SRL Bucureşti, "în scopul simulării legalităţii procedurilor de atribuire și al creării aparenţei eligibilității cheltuielilor efectuate de SC Vascar SA cu respectivele achiziţii".

Astfel, SC Vascar ar fi obţinut 5.277.354,56 lei din finanțarea nerambursabilă acordată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în cadrul proiectului, în urma prezentării ofertelor şi a rapoartelor de selecție false, respectiv inexacte.

Citește și: Bubuie scena politică! Aflat în pușcărie, Liviu Dragnea face cărțile în PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.