Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O alergătoare scoţiană, suspendată 12 luni pentru că a trişat la un ultramaraton

captura youtube
atletism

Alergătoarea scoţiană Joasia Zakrzewski a primit o suspendare de 12 luni din partea Comisiei de disciplină la Federaţiei britanice de atletism, după ce a parcurs 4 km într-o maşină la un ultramaraton disputat în aprilie şi s-a clasat pe locul al treilea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Datele de la sistemul de urmărire al alergătorilor de la ultramaratonul dintre Maanchester şi Liverpool au arătat că Zakrzewski, care a reprezentat Scoţia în proba de maraton la Jocurile Commonwealth 2014 de la Glasgow, a folosit o maşină pentru o porţiune de 4 km a cursei.

Alergătoarea de 47 ani, care a fost deposedată de locul trei obţinut în cursă, a susţinut că a informat oficialii cursei că a fost într-o maşină şi a terminat cursa ''într-un mod necompetitiv''.

Comisia independentă de disciplină nu a fost însă de acord cu ea în verdictul său final: ''Reclamanta a luat trofeul la sfârşitul cursei, ceva ce nu ar fi trebuit să facă dacă termina cursa într-un mod necompetitiv. În plus, ea nu a a încercat să returneze trofeul în săptămâna de după cursă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.