Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O alianță Pro-europeană între PSD și PNL ar face diferența la alegerile europarlamentare/ AUR la egalitate cu PNL (sondaj-surse)

sondaj alegeri

Un sondaj de opinie realizat la comanda liberalilor plasează PNL și AUR la egalitate, cu 20% fiecare, în timp ce PSD se menține pe primul loc, cu 30%.

Rezultatele sondajului arată că cele două partide de guvernământ, PNL şi PSD, se bucură în continuare de sprijinul a circa jumătate din electorat, în timp ce AUR nu reușește să treacă de pragul de 20%.

Conform acestor date, o coaliție dintre PNL și PSD ar avea mari șanse că obțină 50% din voturi la viitoarele alegeri parlamentare, spulberând orice șansă a AUR de participare la guvernare.

„E foarte important ca electoratul să vadă din timp faptul că o coaliție între PNL și PSD are majoritatea necesară ca să guverneze și după 2024. Dacă oamenii înțeleg că AUR e scos din joc, pur și simplu Simion o să rămână blocat la 20%. Ba poate chiar să scadă, fiind susținătorii lui se pot demobiliza dacă AUR nu mai are nicio șansă să intre la guvernare ”, au declarat surse din Partidul Național Liberal.

În PNL se discută în continuare cea mai bună strategie pentru alegerile din 2024, respectiv dacă să existe o coaliție pre-electorală cu PSD sau dacă fiecare partid să meargă singur în alegeri și să creeze ulterior o coaliție de guvernare.

Din sondaj rezultă de asemenea o creștere ușoară a USR, care ar obține 14% în alegeri, urmat de UDMR cu 5% și de PMP, care se află însă chiar sub pragul electoral, cu 4%.

Sondajul intern al PNL a fost realizat telefonic, în perioada 4-10 septembrie, pe un eșantion de 1.032 de persoane cu drept de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.