Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O altă față a Internetului: Armata de troli sare ”în apărarea generalului Oprea”

Facebook_New_Logo_(2015).svg

Lucruri interesante li se întâmplă pe Facebook inamicilor lui Gabriel Oprea. La început am observat ceva ciudat în reacțiile  la articolul publicat pe PoliticScan despre ziaristul Veress, cel care a pornit greva foamei cerând demisia lui Gabriel Oprea. Brusc ne-am trezit inundați cu comentarii cel puțin dubioase.

Nu e problemă că lumea îl susține pe vicepremier. Problema era că noi nu știam să avem un public UNPR pe site. Plus că mesajele veneau, în masă, direct la postarea paginii de Facebook, nu la linkurile redistribuite de alții.

Redăm mai jos unele din mostrele cele ai spectaculoase de limbaj. Nu ne victimizăm pe noi, insultele i se adresează lui Veress.

„Probabil face cura de slabire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

„Prea mult se politizeaza acest accident,Oprea nu are nici o vina pentru accidentarea politistului,vinovat este cel care nu a semnalizat corespunzator groapa.”

„Amărâtul ăsta de ce nu a protestat când i-a tăiat pensia lui mă-sa, când s-au închis şcoli şi spitale, când s-a retrocedat terenuri care depăşesc de 2-3 ori suprafaţa ţării, când a căzut orbul într-o groapă de pe un trotuar sau să protesteze împotriva societăţii care nu a astupat sau nu a semnalizat groapa! Nenorocitul ăsta face circ dintr-o tragedie!”

Am cercetat atunci să vedem dacă putem găsi dovezi de coordonare ale trolilor. Am găsit câteva repetiții curioase, dar nu cât să putem formula o acuzație publică.

Dar, peste numai câteva zile, am văzut că și alți „inamici” ai vicepremierului au probleme în online. Sabin Orcan a publicat un mesaj foarte critic despre Oprea și s-a văzut cu contul de Facebook blocat. Redăm mai jos mesajul, recuperat din arhiva de cache a Google:

orcan

Cătălin Striblea s-a atins și el de Oprea, iar la scurt timp contul i-a fost blocat.

striblea2

Pot să spun din experiență că este greu să blochezi un cont de Facebook. Am trimis de vreo două ori sesizări la Facebook pentru mesaje care incitau fără echivoc la violență. Compania nu a reacționat și nu pot spune că am fost surprins: câți vorbitori de limba română pot fi angajați? Dar Facebook, dacă nu reacționează la limbaj, poate reacționa la un număr mare de sesizări. Altfel spus, cineva face o campanie.

Striblea își continuă activitatea pe pagină. O pagină de Facebook poate avea mai mulți administratori și, de aceea, este mai greu de blocat. Orcan se pare că și-a făcut un nou cont.

striblea

În continuare nu avem „dovezi ferme”. Dar putem spune măcar atât: nu este un moment bun să fii în contra Generalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.